Vineri, 30.06.2023, a fost sărbătoare la Negru Vodă. Sub soarele fierbinte al lunii iunie s-au strâns peste 150 de elevi ca să cinstească portul, cântecul și tradițiile de pe acest tărâm, Dobrogea, soră a soarelui și a mării. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a cântecului și a dansului popular, o explozie de creativitate, originalitate și tradiție…ridicate la cel mai înalt rang de copii de la 23 AUGUST, COMANA, CONSTANȚA, MEDGIDIA, MERENI, PECINEAGA, SPANTOV ( CĂLĂRAȘI), TECHIRGHIOL și… nu în ultimul rând… NEGRU VODĂ.
Pentru a demonstra că Dobrogea este un leagăn al diversității și al Interculturalitatii, festivalul a debutat cu un moment inedit orchestrat de Ansamblul Elpis al Comunității Elene din Constanța, iar la final, după o adevărat pleiada de dansuri și cântece populare, o elevă a Liceului ,,Ovidius” a purtat toți participanții pe sunetele unei creații de Iohann Strauss.
Premiile Festivalului ,,DOBROGE… PLAI DE DOR” au fost numeroase, iar trofeul a fost darul cel mai de preț pentru oaspeții noștri din comuna SPANȚOV, județul Călărași.